با ما تماس بگیرید: +98 916 216 6675
پنجشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۸  ::  ۱۰۰۰ بازدید

مطالب یک‌دقیقه‌ای




مطلب اول

#ارده
⁣ارده به‌عنوان یکی از فرآورده‌های به‌دست آمده از کنجد به صورت سنتی به‌عنوان صبحانه در ایران همراه نان و مواد شیرین مثل عسل و شیره انواع میوه‌ها از جمله خرما و انگور یا مربا مصرف می‌شود. ارده، مایعی روغنی است که از دانه کنجد پوست‌گیری و آسیاب شده به دست می‌آید و در واقع کنجد کوبیده است که در روغن خود غوطه‌ور شده در کل، 7/2 درصد ارده را پروتئین، 59 درصد چربی غیرمضر(مفید)، 3/2 درصد فیبر و 3 درصد را موادمعدنی تشکیل می‌دهد. ⁣ارده در مقایسه با روغن کنجد فواید بیشتری دارد زیرا در روغن کنجد تنها چربی و ویتامین‌های محلول در آنوجود دارد در حالی که در ارده دیگر مواد مغذی موجود در کنجد نیز حفظ می‌شود.

مطلب دوم

#خواص_روغن_ارده_کنجد
⁣روغن ارده کنجد حاوی آنتی اکسیدان‌های طبیعی است که باعث از بین رفتن سرطان‌های خفته در بدن شده و موجب جلوگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش، پروستات و سینه می‌شود. این روغن همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین E موجب شفافیت و لطافت پوست می‌گردد.
⁣* کاهش دهنده سطح کلسترول بد خون(LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب(HDL)
* کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا
* جلوگیری از سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش
* جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق
* جلوگیری از بروز سکته قلبی
* جلوگیری از بروز آب مروارید
* شفافیت و لطافت پوست به دلیل غنی بودن از ویتامین E
* مناسب برای سرخ کردن به دلیل مقاومت بالای حرارتی
* کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون
* جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و آرتروز

مطلب سوم

#روغن_ارده_کنجد
⁣این روزها کارشناسان تغذیه هم درباره نحوه مصرف روغن‌های مایع اتفاق نظر ندارند. یک کارشناس می‌گوید برخی روغن‌های مایع برای سرخ‌کردن مناسب بوده و حتی اگر روی بسته‌بندی آن عبارت «مخصوص سرخ‌کردن» قید نشده باشد باز هم می‌توان با آن غذا را سرخ کرد، اما متخصص دیگر این دیدگاه را نفی و اظهار می‌کند تمام روغن‌های مایع به دلیل نقطه ذوب و دود پایین در برابر حرارت بالا سمی شده و تنها برای افزودن به سالاد، پلو و خورش مناسب است، اما پرسش اصلی این است ‌که در میان انواع روغن‌های مایع خوراکی کدام‌یک در اثر حرارت بالا، آسیب کمتری دیده و مزیت بارز هر کدام در چیست؟
روغن کنجد به نسبت روغن زیتون و روغن ذرت دارای نقطه دود بالاتری است. ⁣از آنجایی که نقطه دود روغن کنجد 220 درجه است برای سرخ کردن‌های با حرارت‌های پایین و با مدت زمان کوتاه مناسب است.

مطلب چهارم

#کنجد_بوجاری_شده_چیست؟
⁣در ابتدا که کنجد خام از مزرعه می‌آید پر از خاک و گرد و غبار است، آن را در حوضچه های آب نمک غلیظ می‌ریزند و این کار در سه مرحله و سه بار تکرار می‌شود تا کنجدی که از مزرعه آمده به خوبی پاک شود و پوست آن که قهوه ای رنگ است کنده شود. ⁣آب و رطوبت قاتل کنجد و روغن کنجد است، پس باید سریع خشک شود. به همین منظور کنجد را داخل فرهای بزرگ که شبیه تنور نانوایی سنگگ است پهن میکنند و به حرارت(باد گرم) خیلی ملایم و غیرمستقیم آن را خشک می‌کنند.
در نهایت محصولی که به دست می آید همان چیزی است که همه آن را در بازار به عنوان کنجد می شناسند.

مطلب پنجم

#حلواارده
⁣ابداع، چگونگی و نحوه دست یابی به فن آوری تولید حلوا ارده را به شیخ بهایی نسبت می‌دهند. به‌طوریکه در تاریخ آمده شاه عباس به‌دنبال جیره غذایی مناسب برای سربازانش بود که دارای این شرایط باشد: اولا مقوی و انرژی زا باشد، دوما حمل و نقل آن آسان و ثالثا برای شرایط جنگی مناسب بوده وبرای مصرف نیاز به گرم کردن نداشته باشد. به‌دنبال این قضیه شیخ بهایی با همکاری یکی از شیرینی سازان #اردکانی آن زمان چیزی را که امروز بنام حلواارده معروف است اختراع کرد.

مطلب ششم

#ارده_شیره
خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی‌زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند.

مطلب هفتم

#روغن_گیری_در_حضور_مشتری
عدم رعایت بهداشت در مصرف دانه های کنجد مصرفی و همچنین عدم شستشوی دستگاه‌های روغن‌گیری، باعث ایجاد قارچ در دستگاه و آلوده شدن روغن استحصالی می شود.

مطلب هشتم

#تراریخته_چیست؟
گیاه تراریخته به گیاهی اطلاق می‌شود که ساختار ژنتیکی آن از طریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته باشد. این تغییر معمولاً جهت بهبود مقاومت گیاه به برخی آفات یا بیماریهای گیاهی و برای بهبود عملکرد گیاه و بهره وری کشاورز صورت می‌گیرد.
غالباً هدف از مهندسی ژنتیک در گیاهان انتقال یک یا چند ژن به گیاه می‌باشد که در صورت موفقیت یک ویژگی جدید به گیاه می‌بخشند. این ویژگی جدید معمولاً در گیاهان هم خانواده یافت نمی‌شود. به همین دلیل انتقال ژن یا ژنهای عامل این ویژگی، که گاهی در گیاهان غیر هم خانواده یا حتی موجود زندهٔ دیگر مانند یک گونهٔ باکتری موجود می‌باشد، از طریق روشهای متداول اصلاح نباتات محقق نخواهد شد. نمونه‌های استفاده از گیاهان تراریخته با صفتی چون مقاومت به یک آفت، بیماری یا خشکی را می‌توان در کشاورزی مدرن یافت. گیاهان تراریخته در صنعت داروسازی جهت تولید صنعتی برخی ترکیبات با کاربرد پزشکی نیز استفاده می‌شوند.

مطلب نهم

#⁣روغن_ارده_کنجد
طبیعت این روغن گرم است، روی پرزهای معده را می پوشاند از این رو جهت مبتلایان به زخم معده ارزش زیادی دارد. روغن کنجد برای جلای موی سر بسیار مفید بوده، چاق کننده بدن، لطیف کننده صدا، زیادکننده استقامت بدن در برابر سموم جانوران گزنده است. همچنین مالیدن این روغن بر روی زخم سوختگی مفید است. اگر آن را با زرده تخم مرغ مخلوط کرده و روی ورم های جلدی و ورم پلک بگذارید آن را فرو می برد ضمن اینکه اثر ملین داشته و چون تند نمی شود در مصارف درمانی مرغوب تر از روغن زیتون است.

 




نظرتان را بنویسید