با ما تماس بگیرید: +98 916 216 6675
شنبه ۸ تیر ۱۳۹۸  ::  ۱۰۰۰ بازدید

چرا روغن ارده؟




طب سنتی روغن هارا به دو دسته تقسیم میکند:
روغن طبیعت سرد
روغن طبیعت گرم
روغن های طبیعت سرد جهت استفاده ماشین آلات و ابزار صنعتی و صابون سازی کاربرد دارد و روغن های طبیعت گرم جهت استفاده خوراکی میباشند.
روغن های طبیعت گرم شامل
۱ – روغن دنبه گوسفند که تا سی و پنج سالگی هیج منعی ندارد ولی از سی و پنج سال به بعد باید در مصرف کن دقت کرد.
۲ – روغن زیتون که به عنوان چاشنی می توان استفاده نمود و روی هر غذایی ریخت و قبل وبعد غذا نیز میتوان به عنوان یک ملین بسیار بی ضرر استفاده نمود در ضمن به هیج عنوان سرخ کردنی نیست زیرا دمای ذوب آن بسیار پایین می باشد.
۳ – روغن ارده کنجد (لطفا به کلمه ارده توجه کنید) روغن هایی که در بازار به فروش می رسند متاسفانه روغن هایی هستند که به صورت مستقیم از کنجد گرفته می شوند هرگز خوراکی نیستند. با نگاهی دقیق به کتاب های کهن به این نتیجه می رسیم که حکما برای روغن کنجدی که بدون تبدیل به ارده شدن تهیه می شده است، ارزش غذایی قائل نبودند مگر آن که آن را برای مصارف دارویی به شکل ضماد استعمال می نمودند. اما روغن خوراکی تهیه شده از کنجد را پس از تبدیل کردن کنجد به ارده و سپس روغن گیری از ارده به دست می آورند. لذا روغن کنجد هرگز خاصیت روغن ارده کنجد را ندارد و آن چه در اسناد کهن و کتب مربوط مشاهده می گردد غذاییت چندانی ندارند و خوراکی نیست.


در ذیل متنی از کتاب مفاتیح الارزاق ص۷۹۳ ج ۱ آمده است که دقیقاً گویای همین مطلب می باشد. در کتاب مذکور آمده است؛ اگر روغن را از کنجد پوست نکنده بگیرند آن را روغن هل نامند. و اگر از کنجد پوست کنده و سابیده که همان ارده است اخذ نمایند لزوجت آن کمتر است و اگر آن را نرم بکوبند و با آب آنقدر به هم بزنند تا گرم شود و روغن آن جدا گردد و سپس بردارند رطوبت آن بیشتر می شود پس طبیعت آن به تری می‌رود و گرم و تر و معتدل می‌گردد البته بعد آن را در آب جوش می سایند تا روغن به دست آید و دست آخر آن را در حالت پخته شده ساییده و کوبیده و این روغن مناسب خوردن است که روغن ارده نام گرفته است. حتماً می‌دانید که هر غذای لزجی به کبد آسیب‌های جدی می رساند که کمترین آن داشتن کبد چرب است.
طبیعت روغن ارده کنجد گرم و تر است و تا هفت سال قوت آن باقی می ماند و قابل مصرف است. هضم روغن ارده برای معده بسیار راحت‌تر از روغن کنجد خواهد بود، زیرا ابن‌سینا در کتاب قانون خود بیان می‌کند که پوست کنجد ثقیل‌الهضم است و نباید خورده شود، این در حالی است که روغن کنجد با پوست، پرس می‌شود.
طبق آزمایشی که توسط دانشکده فیتوشیمی (گیاهان دارویی) دانشگاه شهیدبهشتی به درخواست مجموعه چیتاکالا انجام شده است، نقطه دود روغن ارده
۲۲۰ درجه اعلام شده است و این، روغن ارده را در ردیف روغن‌هایی قرار می‌دهد که می‌توان از آن برای سرخ‌کردنی‌های کوتاه مدت استفاده کرد. برای مشاهده مقاله #نقطه_دود_روغن_ارده، کلیک کنید.




نظرتان را بنویسید